Talent voor logistiek oud

Talent voor logistiek: is een platform wat invulling geeft aan leven lang leren en ontwikkelen in de logistiek.

Via diverse ontwikkelprogramma’s en trainingen kunnen deelnemende bedrijven en (toekomstige) medewerkers relevant blijven in deze prachtige sector.

Want de logistieke sector staat voor mega uitdagingen! De war on talent, of het nu chauffeurs, data specialisten, planners of projectleiders zijn, ze zijn keihard nodig en schaars! De maatschappij vraagt om verduurzaming, niet alleen van het wagenpark of de varende vloot, maar ook van de bedrijfspanden, de operatie zelf én over alle stappen van de logistieke keten. Daarnaast is digitalisering al tijden bezig, het gebruik van smartphones in processen neemt toe, net zoals de communicatie tussen dingen (pallets/positie in het magazijn/item – internet of things) en het actief & real time delen van data, die het mogelijk maakt om sneller te handelen. En wat gaan robots en andere vormen van automatisering voor de logistieke operatie van de toekomst betekenen?

En dan te bedenken dat de heftrucks steeds slimmer worden, er hybride en elektrische voertuigen overal rondrijden, die een (remote) operator nodig hebben en ook onderhouden moeten worden.

Hoe blijven je mensen hierin bij, hoe ontwikkel je ze zodat ze het werk leuk blijven vinden, hieraan bij kunnen dragen op alle plekken in de organisatie en dat het werk én de sector uitdagend blijft?

Dit zijn vragen waar bijna elke organisatie mee loopt, en waar veel van de medewerkers mee geconfronteerd worden.

Daarom zijn we talent voor logistiek gestart. Het platform waar ondernemers met dit soort vragen terecht kunnen én waar hun (toekomstige) medewerkers met dit soort vragen aan de slag gaan en hierin worden begeleidt.

Vanzelfsprekend wordt de laatste kennis en stand van zaken rondom deze ontwikkelingen door experts met elkaar gedeeld. Maar juist door in de leerprogramma’s hiermee aan het werk te gaan en daarmee ze te vertalen naar het eigen bedrijf & operatie maakt dat dit anders is dan andere leerscholen.

Uiteraard worden de opleidingen en leertrajecten van STL, ROC Leijgraaf aangeboden en heeft planner 2.0 (of 3.0) hier ook een mooie plek in, maar de sleutel zit hem in het leren leren.

In het traineeship van Talent voor Logistiek koppelen we jonge frisse blikken aan de sector én de regio – klik hier voor het traineeship

In het ontwikkelprogramma voor toekomstig leiderschap en bedrijfsopvolging sparren de toekomstige ondernemers en krijgen ze de handvatten om vorm te geven aan het leiderschap voor de toekomst.

Samen met partners werken we aan de planners van de toekomst.

En samen met partners vanuit het ROC werken we en geven we vorm aan gemotiveerde medewerkers in de expeditie.